openluchttentoonstelling

Tussen/Pool

04.12  -  28.02

openluchttentoonstelling

Tot eind februari is in het kopellingsgebied van Langerbrugge het werk Tussen/Pool van Simen Lambrecht te bezichtigen. Het grid met beukenstammen centraal in het gebied wordt er tijdelijk omgedoopt tot een bijzondere openlucht tentoonstellingslocatie. 

Simen werkte tijdens zijn zomerresidentie aan fotografisch beeldonderzoek, Tussen/Pool. Hij portretteerde met een architecturale blik de geschiedenis en het heden van Kerkbrugge-Langerbrugge. Met een zelfgemaakte pinhole camera ging Simen aan het werk in de elektriciteitscentrale. Hij maakte er beelden van de ruimte, het licht en het lijnenspel. In de werkplek bouwde hij een donkere kamer waar hij met organische producten (citroensap, thee) de beelden ontwikkelt. Dit haast post-apocalyptisch werkproces levert ongepolijste en obscure beelden op van de centrale die al meer dan 100 jaar het landschap en de omliggende gemeenschap tekent. In contrast hiermee portretteert hij met een digitale precisie enkele buurtbewoners. Elk detail – van rimpels tot lachkuiltjes, een gescheurd hemd of werkhanden – wordt zichtbaar. Vervolgens laat hij deze beelden met elkaar dialogeren en gaat hij op zoek naar overeenkomstige patronen. Het is zijn manier om terug een menselijke factor te injecteren in een gebouw dat door zijn ruïne-status van alle menselijkheid is ontdaan. Meer informatie over het project vind je hier.


Uw bezoek aan de tentoonstelling Tussen/Pool

Het koppelingsgebied Langerbrugge-Zuid situeert zich ten zuidoosten van de dorpskern van Langerbrugge en ligt op de linkeroever van het kanaal Gent-Terneuzen. Het parkgebied kan je vlot met de fiets bereiken via de nieuwe doorgaande fietsverbinding die de Gentweg verbindt met de Doornzeelsestraat. De locatie van de tentoonstelling bevindt zich in de nabijheid van de Grovermansdreef. 

Let er wel op dat u tijdens het wandelen en bezichtigen de geldende corona-regels in acht neemt:

  • Wandelen met je bubbel en één nauw contact (steeds dezelfde persoon), kinderen onder 12 jaar niet meegerekend. Binnen die bubbel hoef je geen afstand te bewaren. Hou voldoende afstand van andere bezoekers en vermijd drukke plaatsen
  • Je mag in het openbare domein maximaal met vier personen samenkomen, met respect voor de afstandsregels. Kun je de afstand van 1,5 meter niet bewaren, dan moet je een mondmasker dragen.