Openluchttentoonstelling: Mission Dhuicque

15.09  -  15.11

Cultuur betekent gedeelde betekenis waarbij iedereen mee kan doen. Echter in de praktijk merkt kunstenaar Edwin Stolk dat dit vaak niet vanzelfsprekend is. Als het woord ‘kunst’ buiten op straat valt voel hij niet zelden een bepaalde afstand. Dit is toch opmerkelijk wanneer je bedenkt ‘dat alles wat we om ons heen zien bestaat uit beeld’? 

Als we kijken naar de inrichting van dit Koppelingsgebied is dat door iemand vormgegeven. De herbestemming van de elektriciteitscentrale van Langerbrugge is ook zo’n vormgevingsproces. Edwin probeert met kunst deelnemer te worden in zo’n proces. Niet door er een kunstwerk aan toe te voegen maar door met zijn werk situaties te creëren waardoor we de bestaande werkelijkheid tijdelijk anders kunnen denken.   

Het verbeeldingsplan Mission Dhuicque is geïnspireerd op gesprekken die Edwin had met verschillende betrokkenen in dit gebied. Door samen te werken probeert hij de mogelijkheid te creëren om op een andere manier na te denken over de vragen die hier spelen. Deze openluchttentoonstelling toont onderzoeksmateriaal en prikkelende voorbeelden! 

Volg Mission Dhuicque via Facebook en Instagram. Meer informatie vind je op de website van Edwin.

Met de steun van University Press.

Uw bezoek aan Mission Dhuicque, de openluchttentoonstelling is te bekijken van 15 september t.e.m. 15 november 2021, deze vindt plaats in openlucht en is dag en nacht te bereiken.

Het koppelingsgebied Langerbrugge-Zuid situeert zich ten zuidoosten van de dorpskern van Langerbrugge en ligt op de linkeroever van het kanaal Gent-Terneuzen. Het parkgebied kan je vlot met de fiets bereiken via de nieuwe doorgaande fietsverbinding die de Gentweg verbindt met de Doornzeelsestraat. De locatie van de tentoonstelling bevindt zich in de nabijheid van de Grovermansdreef.