OBRA|BAKEN Ateliers

Verschillende kunstenaars werken samen met de cliënten van het dagcentrum en verkennen zo artistieke horizonten. Schakelfiguur en OBRA|BAKEN vrijwilliger Tom Van Dorpe leidt alles in goede banen.

Michiel Soete daagt de webcam van het veerpont uit. Met in scène gezette situaties werkt hij aan een stop-motion film waarin de cliënten de hoofdrolspelers zijn.

Oan Moonens herontdekte haar onderzoeksgebied, de haven, door de ogen van de cliënten. Samen speelden ze tijdens de ateliers met het medium film. Ze brachten elkaar en de omgeving in beeld, kortweg: een kaskraker in de maak.

Reinout Dewulf nam de cliënten mee op zijn fietskar doorheen de buurt. Als echte buurtreporters, met een wegwerpcamera in de hand, leggen ze alles vast wat interessant of mooi is. Deze dwaaltochten werden samengebracht tot de groepstentoonstelling Site/side-seeing in Langerbrugge.

Anna Burvenich verzamelt, knipt en plakt verder aan A Wall of Trust samen met de cliënten. Samen halen ze enveloppes op in de buurt en verwerken ze ze tot tokens.

Hanse Cora legde de cliënten en hun lievelingsobject vast op beeld in een heuse fotostudio. De beelden werden bewerkt en omgevormd tot persoonlijke kerstkaarten.

Manoeuvre trekt zich van de seizoenen weinig aan en bouwen ook in de winter verder aan hun grenzeloze camping. In het wasatelier transformeren ze kampeerartikelen en gevonden voorwerpen tot kaarsen.

Fotograaf Simen Lambrecht experimenteert verder met beelden en chemische ontwikkeling. Met een cyanotype kit werkt hij samen met o.a. Dirk, Xeverine, Steven en Johan aan een collage en een eigen T-shirt.

Laura Vanborm werkt tijdens meerdere ateliers aan een video- en dans traject. Samen met de gasten onderzoekt ze het vormelijke in landschappen, ontdekken ze verschillende bewegingsfrases en dagen ze de mogelijkheden van film en fotografie uit.

De OBRA|BAKEN Ateliers worden gesteund door Cera.