Simen Lambrecht studeerde enkele jaren geleden af als architect. Tijdens zijn opleiding deed hij heel wat ervaring op in landen als Noorwegen, China en Ecuador. Na deze omzwervingen besloot hij naast zijn werk als architect zich meer te verdiepen in fotografie. Lambrecht zoekt naar verhalen die aan de rand van de fotojournalistiek staan, waarbij hij zich focust op uiteenlopende onderwerpen zoals regionale identiteit, erfgoed en traditie. Zijn projecten vertellen genuanceerde en diepgaande verhalen en tonen de schoonheid van het alledaagse. Samen met zijn broer en zijn vriendin richt hij het Jean-Jacques collectief op, een vrijhaven voor kruisbestuivende multidisciplinaire praktijken.
Tijdens zijn zomerresidentie werkte hij aan het fotografisch beeldonderzoek: Tussen/Pool, met een architecturale blik portretteert hij de geschiedenis en het heden van Kerkbrugge-Langerbrugge. Hij gaat op stap met een zelfgemaakte pinhole camera richting elektriciteitscentrale waar hij beelden maakt van de ruimte, het licht en het lijnenspel. In de werkplek bouwde hij een kleine donkere kamer waar hij met natuurlijke en biologische producten de beelden ontwikkelt. Hier mee contrasterende brengt hij details van inwoners uit de buurt in beeld, van rimpels tot lachkuiltjes, een gescheurd hemd of werkhanden.
Simen schreef ook de tekst De mistige aanwezigheid van de ruïne in het alledaagse dorpsleven, waarin hij reflecteert over deze tegenstelling tussen het ‘unheimliche’ van de vervallen centrale en het prozaïsche leven van de mensen die in haar schaduw wonen.
Tussen/Pool is tot eind februari 2021 te zien als openlucht tentoonstelling in het koppelingsgebied van Langerbrugge. Meer informatie vindt u hier.