Jana Milbou neemt je mee op wildpluk-tocht langs bermen en verloren hoekjes in de buurt. Je leert er planten en kruiden herkennen en oogsten om vervolgens culinair te gebruiken. Aangevuld met voedseloverschotten uit de Korte Keten-winkel wordt er met de deelnemers in Den Hannekesnest een ultra-duurzame maaltijd klaargemaakt. Wat dacht je van ‘Stamppotje met Kleefkruid’ of ‘Gnocchi van Brandneteltopjes’. Langerbrugse culinaire klassiekers in wording. Met Konnektor-residenten Pieter-Jan Verheyen en Mats Wosky maakte Jana alvast een inventaris van eetbaar lekkers in de omgeving. Haar praktische kennis deed ze op via verschillende opleidingen en een job op een bio-boerderij. Vanuit haar artistieke achtergrond weidt ze terloops met tekst en poëzie uit over ecologische verhoudingen in het landschap. De gelaagde en gewaagde omgeving van het havengebied zijn alvast een uitdagende inspiratie.
Deelname aan Wildpluk-wandeling en kookatelier
Start wildpluk: 9:00
Start Kookatelier: 10:30
Inschrijven via mail: isa.moerenhout@obrabaken.be
Deelnameprijs: vrije bijdrage
workshop
Wildpluk-wandeling en kookatelier
17.07 - 17.07