Site/side-seeing in Langerbrugge

07.05  -  07.07

Site/side-seeing in Langerbrugge is een groepstentoonstelling die tot stand kwam door de samenwerking tussen kunstenaar Reinout Dewulf en een groep fotografen uit het dagcentrum OBRA|BAKEN. Tijdens de verschillende OBRA|BAKEN Ateliers nam Konnektor-resident, Reinout de rol op van ‘taxichauffeur’, en ontdekte hij samen met de gasten de omgeving vanop een elektrische sidecar-fiets. De copiloten, met een wegwerpcamera in de hand, bepaalden de routes van deze dwaaltochten. Van hen werd enkel gevraagd om beelden te nemen van alles wat ze mooi of interessant vonden. Ook Tom Van Dorpe, vrijwilliger bij OBRA|BAKEN en begeleider van de ateliers, vergezelde alle fietstochten en kreeg een wegwerpcamera in de hand.

Deze analoge beelden werden ontwikkeld en uiteindelijk samengebracht tijdens een finaal atelier. Collectief werd er gebouwd aan de groepstentoonstelling: de beelden werden geherkadreerd, tot collages verwerkt en democratisch geselecteerd. Het resultaat is een unieke kijk op Kerkbrugge-Langebrugge, een groepsportret vanuit 11 blikken op het landschap, de inwoners en alles wat er beweegt.

Ontdek in de groepstentoonstelling Site/side-seeing in Langerbrugge de fotografische beelden. De tentoonstelling is te bekijken van 7 mei 2021 t.e.m. 7 juli 2021, deze vindt plaats in openlucht en is dag en nacht te bereiken.

Uw bezoek aan de tentoonstelling Site/side-seeing in Langerbrugge.

Het koppelingsgebied Langerbrugge-Zuid situeert zich ten zuidoosten van de dorpskern van Langerbrugge en ligt op de linkeroever van het kanaal Gent-Terneuzen. Het parkgebied kan je vlot met de fiets bereiken via de nieuwe doorgaande fietsverbinding die de Gentweg verbindt met de Doornzeelsestraat. De locatie van de tentoonstelling bevindt zich in de nabijheid van de Grovermansdreef. 

Let er wel op dat u tijdens het wandelen en bezichtigen de geldende corona-regels in acht neemt:

  • Je mag in het openbare domein maximaal met 10 personen samenkomen, met respect voor de afstandsregels. Kun je de afstand van 1,5 meter niet bewaren, dan moet je een mondmasker dragen.

Kunstenaars: Couckuyt Xeverine, De Baets Steven, Deliaert Scarlett, Dewulf Reinout, Everaert Dimitri, Reynvoet Johan, Van De Velde Dirk, Van Dorpe Tom, Van Langeraert Sonia, Van Ryssel Inge, Verledens Manjula

Site/side-seeing in Langerbrugge kadert in het artistiek onderzoek van Reinout omtrent het maximaliseren van de sociale energie en intermenselijke elektriciteit in Kerkbrugge-Langerbrugge.