Site/side-seeing in Langerbrugge

Reinout Dewulf & OBRA|BAKEN

Site/side-seeing in Langerbrugge is een groepstentoonstelling die tot stand kwam door de samenwerking tussen kunstenaar Reinout Dewulf en een groep fotografen uit het dagcentrum OBRA|BAKEN. Tijdens de verschillende OBRA|BAKEN Ateliers nam Konnektor-resident, Reinout de rol op van ‘taxichauffeur’, en ontdekte hij samen met de gasten de omgeving vanop een elektrische sidecar-fiets. De copiloten, met een wegwerpcamera in de hand, bepaalden de routes van deze dwaaltochten. Van hen werd enkel gevraagd om beelden te nemen van alles wat ze mooi of interessant vonden. Ook Tom Van Dorpe, vrijwilliger bij OBRA|BAKEN en begeleider van de ateliers, vergezelde alle fietstochten en kreeg een wegwerpcamera in de hand.

Deze analoge beelden werden ontwikkeld en uiteindelijk samengebracht tijdens een finaal atelier. Collectief werd er gebouwd aan de groepstentoonstelling: de beelden werden geherkadreerd, tot collages verwerkt en democratisch geselecteerd. Het resultaat is een unieke kijk op Kerkbrugge-Langebrugge, een groepsportret vanuit 11 blikken op het landschap, de inwoners en alles wat er beweegt.

Kunstenaars: Couckuyt Xeverine, De Baets Steven, Deliaert Scarlett, Dewulf Reinout, Everaert Dimitri, Reynvoet Johan, Van De Velde Dirk, Van Dorpe Tom, Van Langeraert Sonia, Van Ryssel Inge, Verledens Manjula

Site/side-seeing in Langerbrugge kadert in het artistiek onderzoek van Reinout omtrent het maximaliseren van de sociale energie en intermenselijke elektriciteit in Kerkbrugge-Langerbrugge.