Laura Vanborm

Laura Vanborm is gefascineerd door beweging, en dat ontplooit zich helemaal als danseres, performer en choreografe. Ze creëert autonoom alsook collectief werk, zoals o.a. samen met Laure Dever onder de naam LALA. Doorheen de jaren werkte ze samen met Jan Martens, Miet Warlop en Pol Heyvaert. Laura studeerde aan de opleiding Danstheater in Fontys, Tilburg (NL). 

“De manier waarop je denkt over iets heeft een vorm. Zet die denkbeeldige vorm om in een fysieke vorm en dan kan je erover praten… .” – Kristina Andersen

In haar praktijk laat Laura zich inspireren door de mogelijkheden van fotografie en het vormelijke van het lichaam. Zo vergelijkt ze het lichaam die vormen maakt met een beeldhouwer die aan de slag gaat met klei. Het startpunt is haar persoonlijke gedachtenstroom van vormelijke patronen uit het alledaagse: een bepaalde lijn op de muur, een hoek in de ruimte,… Hieruit creëert ze verschillende soorten bewegingsmateriaal dat met video geregistreerd wordt. Met een esthetisch en (bewust) té perfecte blik manipuleert, (ver)knipt en assembleert ze de beelden. Met deze aanpak wil ze het onmogelijke van het lichaam laten doorschermeren in haar dansvoorstellingen en dansante kortfilms.

Bij Konnektor werkt Laura samen met de gasten van OBRA|BAKEN tijdens meerdere ateliers aan een video- en dans traject. Samen onderzoeken ze het vormelijke in landschappen, ontdekken ze verschillende bewegingsfrases en dagen ze de mogelijkheden van film en fotografie uit.