avant première

Avant-Première: De ijzeren boomgaard

25.06

Mirte Van Duppen’s 21-eeuws sprookje, gebaseerd op verhalen, anekdotes en herinneringen van de bewoners van Kerkbrugge-Langerbrugge krijgt een internationale avant-première. In afwachting van een lokale vertoning in 2021 wordt de film op 25 juni in haar thuisstad Tilburg getoond. 

Cine Citta
Willem II Straat 29,
5038 BA Tilburg,
Nederland

Vrijdag 25 juni 18:00 – 19:00
Deuren open 17:45
Zaal 1

Tickets

 

De ijzeren boomgaard is geschoten tijdens een drie weken durende artist-in-residence (juli 2020) in het dorpje Kerkbrugge-Langerbrugge, in de periferie van Gent, België. Dit 21e-eeuws sprookje van Kerkbrugge-Langerbrugge is gebaseerd op verhalen, anekdotes en herinneringen van haar bewoners. De Verteller neemt je mee langs deze verhalen terwijl je fragmenten van het alledaagse leven en beelden van de omgeving ziet. Een persoonlijk portret van het landschap, waarin de inwoners van het dorpje de hoofdrol spelen en werkelijkheid met fictie in elkaar worden verweven. De video-installatie toont het landschap hoe het ooit was, nu is en misschien ooit zal zijn.

Speciale dank aan Evenementencentrum Burggraeve en zijn (dans)gasten, Kapperszaak Rilyn en haar klanten, Buurt’punt Den Hannekesnest, Leontien Allermeersch, Hein van Duppen, Valentine Galeyn, Isa Moerenhout, Olivier Van Walleghem en Josje Wijnant
Fotograaf: Hanse Cora
Script: Lotte Lentes
Tekst editing: David Dumont
Vertaling: Paulien Mandos
Geluid: Benedikt Wöppel
Geluid opnames: Pieter Jan van Den Berge
Zanger: Herman Moens
Muziek: DJ Peter van Praag
Kleur correctie: André Badjebeir
Ontwerper: Cyanne van den Houten